dimarts, 20 de gener del 2015

Passejada per la Via Verda La Canal d'Alcoi

No sé qué té Alcoi, que sempre ocorre alguna incidència a l'hora de desplaçar-nos, i esta vegada no ha sigut menys. Era una eixida programada per a finals de novembre i, l'oratge, clar, ens va fer una mala passada. No obstant això, l'excursió va estar traslladada al 16 de gener, i quasi s'hi torna a produir una altra incidència. Però, bé, al final hi vam poder anar sense més problemes que una mica de fred, res del que havia estat dit en les prediccions meteorològiques.



Sobre les 10 del matí arribàvem al punt d'eixida, per la zona de l'Estepar. El fred no va ser motiu perquè paràrem a l'àrea recreativa a pegar un mosset abans d'endinsar-nos per un recorregut ple de túnels de longituds considerables. Entre túnel i túnel, fotos per al record.





Acabada la zona del túnels que recorren el barranc de la Batalla, una ampla zona del Comtat apareix a la nostra vista, i, un poc més endavant, la ciutat d'Alcoi ens mostra la seua cara plena de barrancs i desnivells orogràfics. Estem als peus del carrascar de la Font Roja, un dels parcs naturals del País Valencià, que per cert, ja hem visitat altres voltes en les eixides de Geomajors programades per la Universitat.




El dia presenta una atmosfera clara, i arbres i muntanyes rellueixen esplendorosament. És una zona de bosc mediterrani. Nosaltres caminem per zona boscosa de pi blanc, però allà dalt, podem observar els famosos boscos de carrasques i l'edifici del santuari.






La ruta que estem seguint és la plataforma d'un ferrocarril que mai ha entrat en funcionament, tanmateix ha quedat tota la infraestructura de túnels i viaductes, el més famós dels quals és el de les Set Llunes, anomenat així per tindre set arcs. L'alçada del mateix, en el seu punt més elevat, és de 50 metres i la seua longitud, d'aproximadament, uns 260.



El recorregut acaba a la barriada del Batoi, esperant-nos l'autobús a l'entrada del famós camp de la moral, és a dir, al camp del Collao, on l'Alcoyano és va guanyar la fama de tindre molta moral.



Després de passar per les proximitats del famós Salt, ara sense aigua, arribem al restaurant La Font dels Patos, on un reparador dinar ens serveix de descans. Dinem, comentem l'excursió i, com no, cantem el que hem aprés a l'orfeó.



Carles Tomàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada