dimecres, 29 d’abril del 2015

Orfeó AESCU

Entre les activitats dutes a terme per AESCU, no podia faltar el cant. Ja sabem que aquesta és una activitat primigènia en el ser humà, i per tant, havíem de traure-la del camp privat de cadascú i posar-la en públic.

És indubtable la quantitat de beneficis que aporta a la persona la pràctica del cant en grup. No anem a fer-ne una relació exhaustiva, tanmateix, podríem destacar-hi l'augment de la producció d'endomorfines que ens provoquen alegria, emoció, eufòria; desenvolupament de l'activitat memorística; foment de lcompanyonia; aprenentatge de tècniques de respiració i postures correctes, etc.

Conscients de tot això, i com amants d'aquesta pràctica musical, decidírem iniciar l`experiència en l'àmbit de la Universitat dels Majors de Gandia. Teníem il.lusió, entusiasme, i, sobre tot, una persona capaç de pilotar la nau a través de les aigües musicals, i fer que no encallara en el desànim: Josep Sendra, company de classe, persona que ha dedicat la seua vida al món de la música dirigint bandes i exercitant tasques pedagògiques, seria el patró que ens portaria a bon port.

Ja organitzada l'activitat, va ser proposada a la direcció de la Universitat, que ens va encoratjar a posar-la en pràctica dotant-la i, en certa manera, integrant-la en les activitats complementàries.

Així doncs, cada dimecres per la vesprada, els 25 components de l'orfeó ens reunim durant una hora per practicar el cant i assajar diferents cançons, que de moment, són melodies del folklore popular i poc més, tenint present que la senzillesa ha de ser el nord que ens guie. Més endavant, quan la pràctica ens done més confiança, anirem introduint la polifonia d'una manera més decidida. Ara sols hem de pensar en assentar les bases sobre les que puguem aconseguir altres reptes.

A poc a poc hem anat ampliant el recull de cançons, que no n'és massa extens, però que ja hi presenta una certa quantitat que ens permet realitzar alguna actuació davant la resta d'alumnat. Per Nadal en vam dur a terme una, que va ser com la posada de llarg. Tot i la seua simplicitat, va ser intensa en emocions. Esperem tenir-ne alguna altra el més aviat possible.

El repertori que tenim està compost per les següents obres:

Gaudeamus Igitur, himne universitari
Populars:
Serra de Mariola
Pepe Tono
Xiques boniques
Tres dies de Pasqua
Noneta
Nadalenques:
Santa Nit
Adeste Fideles
El dia de Nadal
Altres:
Las Mañanitas, popular mexicana
La Playagènere lleuger
En projecte:
La mar en calma, popular nostra

Memory, tema del musical "Cats"


Carles Tomàs







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada