dijous, 19 de novembre del 2015

PN de la Marjal Pego-Oliva

En un dia de tardor templada, quasi calorosa, començavem la primera ruta senderista del present curs. Un espai natural pròxim, i bastant desconegut per a molts dels qui assiteixen a la Universitat dels Majors, era el nostre objectiu: la Marjal Pego-Oliva. 

L'objectiu era arribar a la Muntanyeta Verda paral.lels al riu Bullent o Vedat, un dels rius més cabalosos i d'aigües més clares que podem trobar per la nostra geografia, alhora que un dels més curts,  Allà dalt tendriem una extensa visió de tot el Parc Natural.

Doncs bé, allà que anem, i el primer que ens trobem, accedint per la part d'Oliva, és el paratge de la Font Salada, naixement d'aigües termals usades en el tractament  de problemes dermatològics. La temperatura de l'aigua oscil.la entre els 22 i 25 graus, la qual cosa permet el bany a qualsevol època de l'any. A aprtir d'ací, comencem el recorregut senderista.

Després de travessar el Bullent per un petit pont, entrem de ple en la marjal. Entre alts canyars, el cami transcorre junt al riu i ens condueix als peus de la Muntanyeta Verda. La voregem per la part esquerra, i desp´res de passar per la zona del Salinar, on han estat habilitades unes passarel.les de fusta, arribém a l camí que puja a la muntanyeta.

Una vegada dalt, reposem forces amb els entrepans que portem, i després de contemplar el paisatge marjalenc en quasi tota la seua extensió, iniciem la baixada, i per l'altre costat, junt al riu, tornem a la Font Salada. Alguna que altra fresca cervesa en el xiringuito que hi ha,  reconforta la incipient calor que anava apoderant-se-nos.

El resultat de la caminada ha resultat altament positiu, més encara per a aquells que no coneixien el paratge, que han tingut l'ocasió de coneixer'l i incloure'l entre els seus llocs on tornar.

Carles Tomàs













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada